Plinten plaatsen – Een functionele én esthetische afwerking.

Plinten plaatsen  is een onontbeerlijk onderdeel van het renoveren van je kamer. Maar er is meer. De plinten geven je muur niet alleen een esthetische finishing touch. Ze kunnen eveneens een praktische oplossing betekenen.

Plinten plaatsen om kabels te verbergen

De designplinten van Orac Decor zijn steeds voorzien van een kabelgoot. Op die manier kan je alle elektrische kabels volledig in je interieur laten verdwijnen. Ideaal dus om al die elektriciteit elegant weg  te werken zonder dat je ze in de muur zelf moet verwerken.

Overzetplinten – Snel en stijlvol

Als er nog oude houten of stenen plinten tegen de muur staan, kan het plaatsen van nieuwe plinten soms een hele opgave lijken. Dat hoeft nochtans niet steeds het geval te zijn! Orac Decor ontwikkelde een bijzondere overzetplint, die je over je oude plinten heen kan plaatsen. Op die manier kan je ze gewoon laten staan én zorg je tegelijk toch voor een nieuwe look. De overzetplinten zijn iets hoger gemaakt, zodanig dat je toch ook nog plaats hebt om je elektrische bekabeling weg te werken. Naar goede Orac-gewoonte zijn de overzetplinten ook voorzien van een primerlaag, zodat je ze snel en eenvoudig kan overschilderen.

Multifunctionele plinten

Sommige muurprofielen van Orac kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Zo kan je ze niet enkel als plint gebruiken, maar ook als deurprofiel of zelfs als lambrisering. Op die manier wordt het mogelijk om eenheid te creëren in je interieur. Ideaal voor de creatieveling die een regelmatig accent wil laten terugkeren in de kamer! Bovendien kan je dankzij de DecoFix Extra lijm ook alle naden tussen plinten laten verdwijnen. Op die manier vormt alles een duidelijk aaneensluitend geheel.

Aan de slag

Voor je met de wandprofielen van Orac aan de slag gaat, is het van belang om ervoor te zorgen dat je de juiste lijm in huis hebt. Je geniet immers enkel van je garantie als je de aangepaste Orac lijmen hanteert. Kies voor een DecoFix Pro lijm voor poreuze en droge ondergronden, of voor de DecoFix Hydro om op vochtige ondergronden aan de slag te gaan. En vergeet natuurlijk ook niet de DecoFix Extra om verschillende plinten met elkaar te verbinden. Op die manier wordt de naad tussen de verschillende plinten volledig weggewerkt. Lees meer over de lijm voor plinten.

plinten plaatsen - orac

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *