Kwaliteitsvolle plinten kopen

Je nieuwe muren zien er pas echt af uit als je er een aangepaste plint tegen plaatst. Een kwaliteitsvolle plint kan voor een heel nieuw effect zorgen! Plinten kopen doe je dan ook niet zomaar even tussendoor. Overweeg welk type optimaal is voor de kamer waarin jij aan de slag gaat. Enkele tips.

Plinten kopen? Sta even stil bij het onderhoud!

Niets vervelender dan vloeren te moeten poetsen zonder plinten nat te maken of om steeds op de kinderen te moeten letten zodat ze niet tegen de designplinten zitten. Denk dus alvast enigszins vooruit en overweeg of je plinten gemakkelijk zullen kunnen onderhouden worden. Stootvastheid en waterdichtheid zijn sterk aangewezen bij elk type plint!

Zelf aan de slag? Denk na over je materiaalkeuze

Wie voor kwaliteitsvol materiaal gaat, wil misschien wel wat besparen op de plaatsing. Plinten zijn klein en licht en zijn dus in principe gemakkelijk zelf te plaatsen. Het gemak van de plaatsing wordt echter in belangrijke mate beïnvloed door de gebruikte materialen. Plinten uit gips zijn zeer moeilijk te verwerken, terwijl hout niet altijd even gemakkelijk te verzagen is. Bovendien dien je ook rekening te houden met het uitzetten of inkrimpen van het specifieke materiaal. Wanneer je dus zelf aan de slag gaat, kan het zeer handig zijn om te kiezen voor kunststofplinten.

De afwerking

Hoe moet het resultaat er precies gaan uitzien? Wil je met je plinten ook elektriciteitskabels verstoppen? Wil je ze samen met de rest van de muur ook schilderen? Overweeg hoe het eindresultaat er moet komen uit te zien en kies voor plinten die optimaal passen voor het doel dat jij in gedachten hebt.

plinten kopen

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *