Overzetplinten – Een snelle en stijlvolle oplossing

Wanneer je tussen het stof van de werken leeft en de éne interieurkeuze na de andere moet maken, verlang je natuurlijk tot je van het eindresultaat kan genieten. Gelukkig kan je met enkele extra handigheidjes de werken sneller laten verlopen. Eén van die tijdswinners? Overzetplinten!

De voordelen van overzetplinten

Overzetplinten worden, zoals de naam suggereert, over de oude plinten heen geplaatst. Je hoeft dus niet de moeite te doen om je oude plinten weg te halen of weg te kappen. Zo spaar je niet alleen heel wat werk uit, maar je loopt ook geen risico om de muur te beschadigen

Overzetplinten zijn gewoonlijk ook iets hoger dan de gewone plinten. Op die manier heb je ook nog plaats om je elektriciteitskabels of internetkabels achter de plint te verstoppen. Ook kabels in de muur inwerken is dus niet meer nodig als je voor deze modellen kiest!

Wist je bovendien dat overzetplinten ook overschilderd kunnen worden? Ze zijn reeds voorzien van een primerlaag, zodat je ze in een handomdraai een kleurtje naar keuze kan geven.

Gezien overzetplinten amper duurder zijn dan gewone plinten, zijn ze dus zeker de overweging waard!

Overzetplinten van Orac

De overzetplint bij uitstek is die van Orac Decor. Orac is een Belgisch bedrijf dat zich specialiseert in design plinten en kroonlijsten. Steeds weer gaan de designers van Orac op zoek naar de optimale combinatie van gebruiksgemak, design en kwaliteit. Op basis van polystyreen en polyurethaan worden plinten ontwikkeld die waterbestendig en stootvast zijn. Op die manier kan je ook zonder zorgen schoonmaken. Je plinten kunnen er zeker tegen!

Je kan de plinten van Orac heel gemakkelijk zelf bevestigen door gebruik te maken van de aangepaste DecoFix lijm die door Orac zelf wordt aangeboden. De lijm zorgt ervoor dat de naden tussen de verschillende profielen volledig verdwijnen, zodat je plinten een doorlopend geheel vormen. Een professioneel resultaat!

overzetplinten

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *