Orac Kroonlijsten Vastlijmen

Het kan best een hele klus lijken om kroonlijsten boven je hoofd stevig te bevestigen. Daarom heeft Orac een aangepaste lijm ontwikkeld, waarmee hun profielen onmiddellijk blijven kleven. Op die manier maken ze het klussen niet alleen gemakkelijker, maar bovendien kan je zo ook al je aandacht richten op het verkrijgen van een kwaliteitsvol en net resultaat.

Gewone tot poreuze ondergronden – DecoFix Pro

De DecoFix Pro lijm is de meest gebruikte Orac lijm. Met deze blauwe tube kan je je kroonlijsten bevestigen tegen een normale tot poreuze ondergrond. De tube bevat 310ml lijm, wat goed is voor ongeveer 8m kroonlijsten. Leg de lijm ongeveer een dag voor je begint alvast in de kamer waarin je zal werken, om hem zo wat op temperatuur te laten komen.

orac kroonlijsten vastlijmen

 

Niet-poreuze en vochtige ondergronden – DecoFix Hydro

De Hydro is een extra sterke lijmvariant. Je kan hem gebruiken op moeilijkere oppervlaktes, en hij is zelfs ook geschikt om je kroonlijsten buiten vast te maken. Deze lijm kan je dus helpen om ook je terras of gevel een eigenzinnige look te geven. Deze groene tube komt eveneens in hoeveelheden van 310ml en is dus ook goed voor ongeveer 8m kroonlijsten.

 

decofix-hydro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onontbeerlijk: Verbind je kroonlijsten met DecoFix Extra

Een bijzondere variant die door Orac ontwikkeld werd, is de DecoFix Extra. Eens je eerste profiel tegen het plafond kleeft, dien je de rand van dit profiel in te lijmen met DecoFix Extra. Breng vervolgens de gewone lijm aan op het tweede profiel, kleef ook dit tegen het plafond en druk het stevig tegen het eerste profiel. Dankzij de DecoFix Extra kleven beide naden stevig tegen elkaar. Verwijder na +/- 1u de overtollige lijm die naar buiten gekomen is met behulp van een spateltje. Wacht opnieuw +/- 2u en ga na of je nogmaals lijmresten kan verwijderen met een spatel. Wanneer je nu de naden opschuurt en overschildert, zal je zien dat deze volledig onzichtbaar worden. Je kroonlijst lijkt één doorlopend geheel te vormen. Gezien je met de DecoFix Extra enkel de naden inlijmt, heb je hier minder van nodig. Een tube van 80ml volstaat voor +/- 20m. Met een tube van 310ml kan je tot 80m vastmaken.

decofix-extra

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *