Loodgieter aan huis geeft tips voor de badkamer

Het inrichten van een badkamer is iets waar vrijwel iedereen wel eens mee te maken heeft gehad, of nog mee te maken zal hebben. Want hoe richt je nou eigenlijk een mooie badkamer in? We kennen allemaal wel de model badkamers die je in folders ziet. Of de badkamers die op internet langs kunnen komen. Zo prachtig als je ze daar vindt, krijg je ze vrijwel nooit bij je thuis; het valt altijd wel weer een beetje tegen. Om toch ook thuis een praktische badkamer te kunnen realiseren, hebben we enkele tips van een loodgieter op een rijtje gezet om een prachtige badkamer te kunnen realiseren.

Wat wil je nu eigenlijk?

Allereerst is het zaak om terug te gaan naar de kern: wat wil je nu echt? Wat is het doel van de badkamer precies? Voor veel mensen was de badkamer vroeger de plek waar je jezelf even snel kon wassen. Tegenwoordig zijn mensen vooral gericht op luxe en ontspanning. Is dat even snel wassen nu nog steeds datgene wat we in een badkamer zoeken? Zo ja, dan hoeven we helemaal geen mooie badkamer te hebben – zolang deze maar praktisch is.

Maar toch is dat niet het enige wat we willen. We willen namelijk vooral ontspannen. Ontspannen onder een goede douche of in een lekker bad, met een heerlijke geur en goede kleuren. Bedenk daarom eens waar jij rust uit haalt; waar je aan denkt als je aan een rustige, ontspannende badkamer denkt.

Doe inspiratie op

Toen Vincent van Gogh net begon met schilderen, maakte hij heus niet van die prachtige schilderijen. Dat is niet erg, want het leven is een leerproces. Bij badkamers ligt dat anders. Een gemiddeld mens richt hooguit een handvol badkamers in (namelijk die van hem- of haarzelf), maar dat moet wel meteen goed zijn. Dat is lastig, en daarom is het goed om precies te weten wat je wil. Het voordeel van deze tijd is dat je lekker het wereldwijde web af kunt struinen, op zoek naar inspiratie. Elk ontwerp is weer anders, dus van elk ontwerp weet je vaak wel iets te ontdekken wat je mooi vindt – of juist niet. Sla alles waar je een mening over hebt gewoon op, dan kun je het later nog eens doorkijken. Je zult zien dat je de badkamers die je in eerste instantie prachtig vindt, vaak later een stuk minder mooi gaat vinden. Dat kun je voorkomen door gewoon heel veel badkamers te bekijken. Je smaak moet je immers ontwikkelen!

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *