Gordijnprofielen – Een handige designoplossing

Wanneer je hard aan het werk bent om je interieur in een nieuw jasje te steken, besteed je natuurlijk aandacht aan de kleinste details. Je wil dat àlles er goed uitziet. Precies voor dit perfectionisme heeft Orac Decor gordijnprofielen ontworpen. Een ideaal alternatief voor gewone kroonlijsten!

gordijnprofielen orac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gordijnprofielen: Het principe

Het principe van de gordijnprofielen is zeer eenvoudig. Gewone kroonlijsten vinden hun bevestigingspunt tegen de muur, terwijl gordijnprofielen gefixeerd worden tegen het plafond. Op die manier wordt er een extra vrijheid gecreëerd. Je kan de kroonlijsten immers ook iets verder van de muur bevestigen… De ideale oplossing om gordijnrails te camoufleren dus!

Door de profielen voor je gordijnen te laten doorlopen, vormt de kroonlijst een ononderbroken geheel en krijgt je interieur een heel strakke afwerking. Bovendien werd dit model ontworpen door de befaamde designer Ulf Moritz, die met oog voor detail een heel modern ontwerp leverde voor dit product.

Je kan de naden tussen de Orac gordijnprofielen volledig laten verdwijnen door gebruik te maken van Orac DecoFix Extra. Deze bijzondere lijm zorgt ervoor dat de naden tussen de profielen worden weggewerkt, zodat je een doorlopend resultaat verkrijgt. is de naad toch nog heel lichtjes zichtbaar? Geen nood, na het overschilderen kom je tot het optimale effect! Bovendien zijn de gordijnprofielen altijd voorzien van een primerlaag, zodat het schilderen heel vlot kan verlopen. Desgewenst kan je de profielen voor het schilderen nog lichtjes opschuren om zo het verven te vergemakkelijken. Zorg ervoor dat de lijm 24u kan uitdrogen voor je met verf aan de slag gaat.

Orac Decor Gordijnprofielen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Creatief aan de slag

De creatieve doe-het-zelver ziet natuurlijk dadelijk méér mogelijkheden voor deze gordijnprofielen. Zo kan je ze bijvoorbeeld ook gebruiken om ophangrails mee te camoufleren. Bevestig eerst de rail met ophangdraden tegen je muur, en plaats er vervolgens de gordijnprofielen voor. Zo wordt je ophangsysteem volledig onzichtbaar en kan je toch heel gemakkelijk allerlei foto’s of schilderijen hun plekje in huis geven.

gordijnprofielen

Geef jouw gewaardeerde reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *